MAT / BACONLINDADE DADLAR

Jag blev tjugofyra förra helgen (...var precis tvungen att tänka efter hur mycket det var jag fyllde). Det blev party på fredagen och en relativt städad middag på lördagen. Jag och min sambo har blivit experter på tapas (ja, jag skröt precis). Han är bra på att laga mat rent allmänt, och jag är lite av en stammis på dem olika tapas ställena i Göteborg (Mañana, El Corazon och Pinchos)

I lördags blev det mina tapasfavoriter...
- Baconlindade dadlar
- Chévre i smördegsknyten
- Serranolindad sparris
- Vitlöksfrästa champinjoner chili
- Halloumi
osv.

Jag vill dela med mig av baconlindade dadlar för att det är galet gott. OCH det är enkelt.

Du behöver:
1 pkt bacon
1 pkt dadlar (urkärnade)

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200˚C
Dela baconlängorna så att dom blir lite drygt 15 cm långa.
Rulla in en dadel i varje baconlänga (Vissa använder tandpetare för att fästa i slutet, jag skippar det dock)
Smörj en ugnsform i olivolja och lägg upp dadlarna.
Sätt formen mitt i ugnen, 10-12 minuter.
 
Mums!
MAT / RECEPT | |
Upp