INGEFÄRA OCH KOKOS
Jag hittade receptet HÄR (i majnumret av Residence Magazine). Jag har gjort en liten egen "touch" på det hela - bytt ut räkorna till kyckling. Skippade sojan. Satsade på att få i så mycket färska grönsaker som möjligt.
4-6 portioner
Du behöver:
1 burk kokosmjölk
1 chilli
3 morötter
1 paprika
1 ingefära (ca. lika stor om en tumme)
1 purjolök
1 handfull hackad spenat
7 sparrisar
1 vitlöksklyfta
2 lime
500g kyckling
Jag började fördela kycklingen i lagom bitar, ner i pannan på LÅG värme.
Mixa sedan spenat, ingefära, sparrisar, vitlök, paprika.
Värm upp kokosmjölken i en kastrull/gryta tillsammans med det du mixar. Det ska inte koka.
Skär upp purjolöken och morötterna. Hacka chillin. Sautera i omgångar innan du lägger det i kastrullen/grytan.
Lägg även kycklingen i kastullen/grytan. Pressa två stycken limejuice i kastrullen/grytan. Låt småputtra.
Jag kryddade med salt, peppar och chiliflingor.
Servera med couscous eller ris. Eller, precis som den är.

4-6 portioner
Du behöver:
1 burk kokosmjölk
1 chilli
3 morötter
1 paprika
1 ingefära (ca. lika stor om en tumme)
1 purjolök
1 handfull hackad spenat
7 sparrisar
1 vitlöksklyfta
2 lime
500g kyckling
Jag började fördela kycklingen i lagom bitar, ner i pannan på LÅG värme.
Mixa sedan spenat, ingefära, sparrisar, vitlök, paprika.
Värm upp kokosmjölken i en kastrull/gryta tillsammans med det du mixar. Det ska inte koka.
Skär upp purjolöken och morötterna. Hacka chillin. Sautera i omgångar innan du lägger det i kastrullen/grytan.
Lägg även kycklingen i kastullen/grytan. Pressa två stycken limejuice i kastrullen/grytan. Låt småputtra.
Jag kryddade med salt, peppar och chiliflingor.
Servera med couscous eller ris. Eller, precis som den är.




